Her kommer lige en hurtig opskrift på lækre spinatstykker med parmesan, som smager fantastisk sammen med en cremet tomatsuppe, kan jeg afsløre.
Du skal bruge til ca. 12 stykker:
250 g frossen spinat
25 g gær
2 ½ dl kærnemælk (+ ekstra til pensling)
½ dl olie
1 tsk. salt
200 g rugmel
75 g fuldkornsdurummel (+ ekstra til at ælte/rulle i)
50 g hvedemel
Revet parmesan til at drysse på toppen
Sådan gør du:
Start med hakke den frosne spinat så fint som muligt og optø spinaten i en si over en skål.
Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt olie og salt. Rør rugmel og fuldkornsdurum i. Ælt hvedemel i. Lad dejen hæve i ca. 20 min.
Pres den sidste væske ud af spinaten og ælt den derefter ind i dejen. Lad igen dejen hæve i ca. 20 min.
Del dejen i ca. 12 stykker og rul dem til aflange boller. Inden stykkerne placeres på en bageplade med bagepapir rulles de i durummel. Lad stykkerne efterhæve i minimum 10 min. Pensl stykkerne med kærnemælk og drys med parmesan. Bag dem i ca. 25-30 min. i en 200 grader varmluft ovn.