Jeg er tvilling, og min tvillingebror og jeg har begge en stor forkærlighed til lasagne, helst den hjemmelavede af slagsen. Så da vi skulle fejre vores fælles fødselsdag i sidste uge, skulle det da fejres med lasagne. Da der var tale om IMG_8572fødselsdagsmiddag, skulle der jo selvfølgelig også hjemmelavet bechamelsauce til. Vores Bedstemor havde lovet at tage hendes signatursalat med, en grønkålsalat af frisk grønkål (fra hendes have) og æbler – hammer lækkert! Bedstemor elsker al mad, hun ikke selv skal kreere, så jeg lavede desuden to andre salater, så der var lidt at vælge i mellem. Det blev til Bedstemors grønkålsalat, melonsalat og spidskålsalat.

Det skal du bruge – til lasagne (ca. 10 pers.):
1000 g hakket oksekød
4 gulerødder
2 pastinak
3 løg
3 fed hvidløg
3 dåser hakket tomat, dåse
2 bouillonterninger
Smag til med; salt, peber, chili, oregano, basilikum og paprika.
Lasagneplader
– til bechamelsauce:
ca. 100 g smør/margarine (du kan også bruge flydende margarine)
100 g hvedemel
1 liter mælk
100 g parmesan (halvdelen direkte i saucen og resten toppes den færdige lasagne med)
Smag til med; muskat og salt

Sådan gør du – lasagne med bechamelsauce:
Klargør alle grøntsager; skræl og riv gulerødder og pastinak fint, pres hvidløg og snit løg. Steg grøntsagerne til løgene er blanke og rodfrugterne er “faldet” sammen. Tilsæt kødet og steg det brunt. Tilsæt hakkede tomater og bouillonterninger og lad det simre i minimum 5 min.. Smag til med salt, peber, chilipulver, oregano, basilikum og paprika. Lad det simre i endnu minimum 5 min.

Mens kødsaucen simrer, kan du forberede bechamelsaucen.
Smelt smør i en gryde, når det er smeltet tilsættes mel under konstant piskning. Når det har samlet sig til en fast “melbolle”, tilsættes mælken lidt ad gangen – vigtigt, så saucen ikke skiller. Pisk konstant og tilsæt først mere mælk, når saucen har kogt og tyknet efter sidste tilsætning. Pisk friskrevet parmesan i saucen. Smag til med muskat og salt.

FullSizeRender (15)Så skal lasagnen bare samles. Pensl et fad med olie, så er fadet nemmere at gøre rent. Start med et tyndt lag kødsauce, og læg et lag plader på. Top med kødsauce, så bechamelsauce og igen plader. Fortsæt dette til fadet næsten er fyldt. Det sidste lag skal der ekstra meget bechamelsauce på og så toppes med friskrevet parmesan.
Bages i ovnen i ca. 35 min. ved 200 grader.

Skriv en kommentar