Sprødbagt chili con carne

Denne chili con carne er en af mine personlige favoritter! Den er krydret og stærk som en chili skal være, og som bonus sprængfyldt med grøntsager. For at gøre den endnu bedre, er den toppet med tortillachips og gratineret med ost. Det lyder måske en kende sært for en chili con carne, men det er klart den bedste!

Så hvis du elsker sund og krydret mad, uden at ramme over i det fanatiske, så læs med her.

chili

Du skal bruge til et stort ildfast fad (ca. til 5 pers.):

350 g hakket oksekød (ja, det passer!)

1 løg

2 fed hvidløg

1 dåse hakkede tomater

2 dl vand

1 bouillonterning

2 peberfrugter, fx en gul og en rød

1 squash

2 dåser bønner, fx en dåse hvide og en dåse kidney bønner

1 tsk. oregano

1 spsk. chilipulver

Færdig chili con carne med en sprød top.

Salt og peber

1 pose tortillachips

150-200 g revet ost

Sådan gør du:

Hak løget, knus hvidløget og steg det blødt i lidt olie i en gryde. Tilsæt det hakkede kød og steg det med til det er brunet. Tilsæt de hakkede tomater, vandet, bouillonterningen og krydderierne. Lad det simre i ca. et kvarter. Imens kan du forberede grøntsagerne og tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skær peberfrugterne og squashen i tern og afdryp bønnerne. Tilsæt grøntsagerne og lad dem simre med endnu et par minutter. Smag til og tilsæt evt. mere chili – smag og behag. Hæld blandingen i et ovnfast fad og fordel halvdelen af chipsne over. Drys med halvdelen af osten og top med resten af chipsne og osten. De to lag vælger jeg altid, for at undgå at chipsne bliver bløde og drukner i chili con carnen. Gratiner retten midt ovnen i ca. 15 min. til den er godt sprød. Så er den klar til servering!

I det kvarters gratinering kan du jo lige nå at svinge køkkenkniven og lave en salat. 

chili1

Denne chili con carne serverer jeg ikke med ris som man måske plejer. Stivelsen er der dog alligevel i form af tortilla chips. Desuden mætter den meget med alle grøntsagerne. Så nyd en skøn og sund omgang chili con carne. Velbekomme!

1 thoughts on “Sprødbagt chili con carne

Skriv en kommentar